EUROPE EUR  

DIRECTE-VERKOOPLEIDER AMWAY MELDT EEN OMZET VAN 8,4 MILJARD US-DOLLAR OVER 2019

2020.03.02 - 

De groeistrategie van het bedrijf legt de focus op digitaal, productinnovatie en de beloning van Business Owners

 

ADA, MICH., VS (24 februari 2020) – Vandaag heeft Amway, het grootste directe-verkoopbedrijf ter wereld, voor het jaar eindigend op 31 december 2019 een omzet van 8,4 miljard US-dollar gemeld. Dat is een daling van 5 procent ten opzichte van 2018. In China, de grootste markt voor Amway, liet de directe verkoop over de gehele linie aanzienlijke omzetdalingen zien. Amway is er echter in geslaagd om zijn marktaandeel in dit land te vergroten. Het bedrijf is een plaats gestegen op de ranglijst van directe-verkoopbedrijven en staat nu op de tweede plaats.

 

“In 2019 vierden we ons 60-jarig jubileum en nu kijken we al vooruit naar ons 70-jarig bestaan met onbelemmerd vrij ondernemerschap voor de volgende generatie”, aldus Milind Pant, Chief Executive Officer van Amway. “Amway speelt al in op enkele van de belangrijkste mondiale trends, zoals de gig-economy, de stijgende consumentenvraag naar producten die een gezonde leefstijl ondersteunen, en de opkomst van community’s in de sociale media, die mensen met gelijksoortige passies en interesses bij elkaar brengen. Onze nieuwe, meerjarige groeistrategie en investeringsplanning zullen onze ABO’s helpen om deze trends te benutten bij de ondersteuning van hun klanten.

 

In 2020 investeert Amway ruim 500 miljoen US-dollar in digitale platforms, productinnovatie en een doelgericht beloningsschema; allemaal bedoeld om de mondiale groei van het bedrijf te stimuleren en om Amway distributeurs in staat te stellen om hun klanten beter van dienst te zijn.

  

Daarnaast blijft het bedrijf investeren in traceerbaarheid van de natuurlijke ingrediënten voor de producten op het gebied van voeding en beauty. Denk hierbij aan de plantaardige componenten afkomstig van de eigen gecertificeerde biologische boerderijen (bijna 6.000 acres certificeerde biologische landbouwgrond in de V.S., Mexico en Brazilië), waar Amway planten teelt, oogst en verwerkt met behulp van duurzame landbouwmethoden. Deze plantaardige ingrediënten zijn lange tijd een belangrijk onderscheidend kenmerk voor de supplementen van Nutrilite geweest, en zullen in de huidverzorgingsproducten van Artistry een nóg prominentere plaats gaan innemen.

 

Meer focus op productinnovatie zal leiden tot een aantal nieuwe, trendy producten die vooral aantrekkelijk zijn voor personen onder de 35. De eerste aanzet hiervoor werd gegeven in 2018 met de introductie van Artistry Studio, een tijdelijk verkrijgbare collectie trendy make-upproducten die was geïnspireerd op diverse wereldsteden, waarop werd voortgeborduurd in 2019.

 

  

“Amway investeert in een online én offline toekomst. We maken het veel gemakkelijker voor iedereen om een eigen zaak op te zetten in werkgebieden waar ze vaak al een passie voor hebben, zoals gezondheid en beauty. De drijvende motor zijn sociale en digitale tools die hen helpen om efficiënter klanten te bereiken en online winkelen eenvoudig maken”, volgens Pant. “We zullen er komen door onze sterke punten te benutten: de ondernemersgeest van ABO’s, de levendige communities die ze hebben opgebouwd, onze ervaring in productontwikkeling van het zaadje tot in het potje en de waarden die zijn vastgesteld door de families van onze oprichters. Ons doel blijft om mensen te helpen om beter en gezonder te leven. En dat is precies waar we ons de komende 60 jaar en daarna voor zullen inzetten.”

 

De categorie vitaminen, voedingssupplementen en producten voor gewichtsbeheersing was ook nu weer de categorie met de hoogste omzet voor Amway. Ze vertegenwoordigde 54 procent van de omzet, en dat is 1 procent meer dan in 2018. Beauty en persoonlijke verzorging waren goed voor 25%, een lichte daling van minder dan 1 procent ten opzichte van vorig jaar.

 

De markten in de top 10 van Amway zijn China, Verenigde Staten, Korea, Japan, Thailand, Taiwan, India, Rusland, Maleisië en Hongkong. U kunt de laatste feiten en cijfers over Amway bekijken op amwayglobal.com/newsroom.

 

Over Amway

Amway is een familiebedrijf met een omzet van 8,4 miljard dollar en is gevestigd in Ada, Michigan (Verenigde Staten). Het bedrijf houdt zich bezig met de productie en directe verkoop van consumptiegoederen en zet zich in om mensen te helpen een beter en gezonder leven te leiden. De bestverkochte merken voor Amway zijn Nutrilite™ vitamine-, mineralen- en dieetsupplementen, Artistry™ huidverzorgingsproducten en decoratieve cosmetica, eSpring™ waterbehandelingssystemen en XS™ energiedranken. Al deze merken worden exclusief verkocht door zelfstandige Amway Business Owners. Dankzij de totale omzet in 2018 was Amway het grootste directe-verkoopbedrijf ter wereld volgens de editie van 2019 van de Global 100, de wereldranglijst van het magazine Direct Selling News. De jaarlijkse verkoopcijfers van de onderneming omvatten de opbrengsten uit directe verkoop en andere zakelijke belangen. Kijk voor nieuws over het bedrijf op amwayglobal.com/newsroom.

© 2011 Amway Europe. All rights reserved. | www.amway-europe.com | Privacy Policy | Cookie Policy
Connexia