2019.06.04 | Czech Republic | Amway | Press Release

Amway vede celosvětový žebříček přímého prodeje

Společnost Amway vykázala již posedmé v řadě nejvyšší prodeje mezi firmami v oblasti přímého prodeje. Vyplývá to z aktuálního seznamu listu Direct Selling News.

Žebříček byl vytvořen na základě loňských obratů, které Amway vykázala ve výši 8,8 miliard dolarů.  Přestože společnostem na čele pořadí tržby v posledních letech spíše klesaly, celkově přímý prodej mimo kamenné obchody vykazuje spíše růst. V posledních letech to bylo vždy kolem 1,5 – 2% ročně.

Amway se v roce 2018 odrazila k růstu poté, co v posledních letech její tržby vykazovaly pokles. Podobně na tom byly take ostatní korporace na čele pořadí. Přesto celkově přímý prodej mimo kamenné obchody spíše roste, v posledních letech to bylo vždy kolem 1,5 – 2% ročně.

Amway zaznamenala růst prakticky na všech klíčových trzích – Čína, USA, Thajsko či Indie. Růst je odrazem investic, které společnost v minulých letech realizovala v oblasti výroby, vývoje produktů i digitálních technologií a na poli e-commerce jako takové. Státy s největšími obraty pro společnost Amway v roce 2018 přestavovaly Čína, Jižní Korea, USA, Japonsko, Thajsko, Taiwan, Indie, Rusko, Malajsie a Itálie.

V Česku a na Slovensku Amway vykazuje stabilní růst a v roce 2018 zaznamenala trřby ve výši necelé půl miliardy korun. “Pro nás je vzhledem k charakteru našeho obchodního modelu velmi důležité, že se nám daří oslovit mladou generaci zákazníků. Tomu přizpůsobujeme všechny části portfolia, zejména v oblasti doplňků stravy a kosmetiky,” říká Ildiko Dikošová, generální ředitelka Amway pro ČR a Slovensko.

© 2011 Amway Europe. All rights reserved. | www.amway-europe.com | Privacy Policy | Cookie Policy