EUROPE EUR  

SUORAMYYNTIALAN JOHTAVAN YRITYKSEN AMWAYN VUODEN 2019 LIIKEVAIHTO OLI 8,4 MILJARDIA YHDYSVALTOJEN DOLLARIA

2020.03.02 - 

Yhtiön kasvustrategia perustuu digitaalisuuteen, tuoteinnovaatioihin ja liikkeenharjoittajien palkkioihin

ADA, MICHIGAN, YHDYSVALLAT (24.2.2020) – Maailman suurin suoramyyntiyritys Amway on tänään tiedottanut 31.12.2019 päättyneen tilikauden liikevaihdoksi 8,4 miljardia Yhdysvaltojen dollaria, mikä vastaa 5 prosentin laskua vuodesta 2018. Amwayn suurimmalla markkina-alueella Kiinassa suoramyyntialalla tapahtui merkittävää laskua, mutta Amway pystyi parantamaan markkinaosuuttaan ja nousi yhden sijan ylemmäksi eli maan toiseksi suurimmaksi suoramyyntiyhtiöksi.

“Vuonna 2019 juhlimme 60-vuotisjuhliamme, ja nyt olemme jo kääntäneet katseemme kohti 70-vuotisjuhlia ja seuraavaa yrittäjyyden sukupolvea”, kertoo Milind Pant, Amway Chief Executive Officer. “Amway on jo mukana joissakin suurimmissa globaaleissa trendeissä, kuten keikkataloudessa, terveitä elämäntapoja tukevien tuotekokemusten kasvavassa kysynnässä sekä yhteisiin intohimoihin ja mielenkiinnonkohteisiin perustuvien sosiaalisen median yhteisöjen nousussa. Uusi monivuotinen kasvustrategiamme ja investointisuunnitelmamme auttaa ALH:ita hyödyntämään näitä trendejä taloudellisesti ja asiakkaiden hyödyksi.”

Amway investoi vuonna 2020 yli 500 miljoonaa dollaria digitaalisiin alustoihin, tuoteinnovaatioon ja kohdistettuun palkkiosuunnitelmaan, joilla pyritään edistämään yhtiön globaalia kasvua ja parantamaan Amwayn jälleenmyyjien kykyä vastata asiakkaiden tarpeisiin.  

Yhtiö jatkaa panostuksia ravinne- ja kauneustuotteiden jäljitettävyyteen luonnosta peräisin olevien ainesosien avulla. Erityisesti keskitytään kasvien kasvatukseen omilla sertifioiduilla maatiloilla, joilla on yhteensä noin 2 400 hehtaaria viljelysmaata Yhdysvalloissa, Meksikossa ja Brasiliassa. Amway kasvattaa, korjaa ja käsittelee sadon kestävien viljelyperiaatteiden mukaisesti. Kasveista peräisin olevat ainesosat ovat jo pitkään olleet tärkein erottava tekijä Nutriway-ravintolisissä, ja niitä on jatkossa entistä enemmän myös Artistry-ihonhoitotuotteissa.

Tuoteinnovaatioiden painotus tuottaa uusia trendikkäitä tuotteita, jotka vetoavat erityisesti alle 35-vuotiaisiin. Lanseeraus aloitettiin vuonna 2018 Artistry Studio -tuotteilla, jotka ovat trendikkäitä Limited edition -meikkituotesarjoja. Vuonna 2019 jatkuneiden mallistojen inspiraationlähteenä ovat maailman suurkaupungit.  

“Amway investoi tulevaisuuteen online ja offline. Teemme liiketoiminnan rakentamisesta helpompaa kuin koskaan aloilla, joista aloittava liikkeenharjoittaja saattaa olla jo valmiiksi innostunut, kuten hyvinvoinnin ja kauneuden aloilla. Kaikessa on tukena sosiaalisia ja digitaalisia työkaluja, joilla on tehokkaampaa saavuttaa asiakkaita ja helpompaa ostaa verkossa”, Pant toteaa. “Pääsemme tavoitteisiimme omilla vahvuuksillamme – ALH:ien yrittäjähenkisyydellä, heidän välisillään tiiviillä yhteisöillä, tuotekehityksellä siemenestä lisäravinteeksi sekä Amwayn perustajaperheiden arvoilla. Tehtävänämme on edelleen auttaa ihmisiä elämään parempaa ja terveempää elämää, ja olemme sitoutuneet siihen seuraavaksi 60 vuodeksi ja pidempäänkin.”

Parhaiten myivät edelleen hyvinvointituotteet, joihin sisältyvät vitamiinit, ravintolisät ja painonhallintatuotteet. Hyvinvointituotteiden myynti oli 54 prosenttia kokonaisliikevaihdosta eli yhden prosenttiyksikön enemmän kuin vuonna 2018. Kauneudenhoidon ja henkilökohtaisen hygienian tuotteiden osuus liikevaihdosta oli 25 prosenttia, ja osuus laski alle yhden prosenttiyksikön viime vuodesta.

Amway kymmenen suurinta markkina-aluetta ovat Kiina, Yhdysvallat, Korea, Japani, Thaimaa, Taiwan, Intia, Venäjä, Malesia ja Hongkong. Katso Amwayn ajantasaisia tietoja ja lukuja osoitteessa amwayglobal.com/newsroom.

 

Tietoa Amwaysta

Amway on kuluttajatuotteiden valmistaja ja suoramyyntiyritys, joka perustettiin Michiganin Adassa. Liikevaihdoltaan 8,4 miljardin Yhdysvaltojen dollarin yhtiö on sitoutunut parantamaan ihmisten elämänlaatua. Amwayn eniten myydyt tuotemerkit ovat NUTRILITE™/NUTRIWAY™-vitamiinit, -kivennäisaineet ja -ravintolisät, ARTISTRY™-ihonhoito- ja värikosmetiikkatuotteet, eSpring™-vedenkäsittelyjärjestelmät ja XS™-energiajuomat. Tuotteita myyvät yksinoikeudella Amwayn liikkeenharjoittajat. Direct Selling News 2019 Global 100 -julkaisun mukaan Amway nousi vuoden 2018 maailmanlaajuisen myyntinsä ansiosta maailman johtavaksi suoramyyntiyritykseksi. Yhtiön vuotuinen liikevaihto sisältää suoramyyntitoiminnan ja muiden yhtiön omistamien toimintojen myynnin. Yhtiön uutisia on luettavissa osoitteessa amwayglobal.com/newsroom.

© 2011 Amway Europe. All rights reserved. | www.amway-europe.com | Privacy Policy | Cookie Policy
Connexia