EUROPE EUR  

Ruim 1 op 3 heeft last van overmatige stress, vermoeidheid en nek- of rugpijn, klachten die een gezond immuniteitssysteem kan verminderen

2021.08.16 - 

Het merk NutriliteTM lanceert Nutrilite Balance WithinTM, een supplement om je immuniteitssysteem te boosten

Ruim 1 op de 3 geeft aan last te hebben van gezondheidsproblemen zoals stress, vermoeidheid en nek- of rugpijn. Bij Millenials liggen die aantallen zelfs nog hoger. Dat blijkt uit een onderzoek van Amway bij 8.000 respondenten. De klachten worden vaak veroorzaakt door een verminderde werking van je immuunsysteem. Daarom lanceert Amway met Nutrilite Balance Within een voedingssupplement dat net de werking van je immuniteitssysteem verbetert. Het supplement bevat vitamines B6 en B9 en enkele specifieke melkzuurproducerende bacteriën.

Goed leven is ook je goed voelen in je vel. Dat is door ons drukke bestaan soms makkelijker gezegd dan gedaan. Uit een studie1 bij meer dan 8.000 respondenten uit de EU en Australië over hun gezondheid, kwam naar boven dat 1 op 3 regelmatig last heeft van vermoeidheid (33%), stress (31%) en pijn in de nek of rug (29%).

Millenials minst gewapend tegen stress

Uit het onderzoek blijkt dat 40+’ers het best gewapend zijn tegen stress.  Bij hen is het grootste gezondheidsprobleem nek- of rugpijn (33%), gevolgd door vermoeidheid (30%) en dan pas stress (24%). Bij Gen Z, geboren tussen 1997 en 2006, en de Millenials, geboren tussen 1981 en 1996, is dat net omgekeerd.

Bij de Millenials geeft 43% procent aan stress te hebben, 42% klaagt over vermoeidheid, en 30% kampt met nek- en rugklachten. Gen Z is er iets beter aan toe. Daar geeft 40% aan te kampen met stress, 35% is vermoeid, en op de derde plaats staan hoofdpijn en migraine met 23% die daar klachten van ondervindt.

Boost je immuunsysteem

Om dagelijkse vermoeidheid en stress tegen te gaan, moet je kunnen vertrouwen op een goed immuunsysteem. Maar liefst 70% van ons immuunsysteem bevindt zich in ons darmslijmvlies. Onevenwichtige voeding met weinig vezels en een stressvol leven, kunnen de gezondheid van onze darmen negatief beïnvloeden, en hebben dus een effect op onze immuniteit.

Nutrilite wetenschappers hebben daarom Nutrilite Balance Within ontwikkeld. Het Nutrilite-supplement bevat de vitamines B6 en B9 (foliumzuur) die bijdragen tot een normale werking van het immuunsysteem. Het levert ook specifieke melkzuurproducerende bacteriën.

Vitamines B6 en B9 worden in de wetenschap vaak aangeduid als ‘stemmingsvitaminen’, omdat ze bijdragen aan een normale psychologische functie. Volgens eerder wetenschappelijk onderzoek zijn de vitaminen echte mood boosters die een positief effect hebben op je stemming. Ze zouden zelfs angst- en depressieklachten tegengaan. Daarnaast stimuleert vitamine B6 de normale werking van het zenuwstelsel.

Naast de B-vitamines bevat Nutrilite Balance Within ook minstens 6 miljard melkzuurproducerende bacteriën. Het mengsel van twee stammen bevat de wetenschappelijk goed gedocumenteerde melkzuurproducerende bacteriestammen Lactobacillus acidophilus NCFM en Bifidobacterium lactis HN019 die zorgen voor een gezonde darmflora.

Handig in gebruik

Nutrilite Balance Within heeft een vanillesmaak en komt in een stickverpakking, handig voor wanneer je onderweg bent. Neem het product in waar je maar wil, je hebt geen extra water of een koelkast nodig voor de bewaring ervan. Gebruik één pakje per dag door de inhoud direct op je tong te leggen of onder je dagelijkse smoothie, proteïne shake of muesli bowl te mengen.  

“We zijn erg enthousiast over de introductie van Nutrilite Balance Within. Het product is een 3-in-1 supplement dat 6 miljard CFU2 levert van twee van de meest bestudeerde melkzuurbacteriën. Daarnaast zorgen de vitamines B6 en B9 in het supplement voor ondersteuning van de immuunfunctie en stemming ” zegt Kristin Morris, Nutrilite Principal Research Scientist.

Nutrilite Balance Within is nu verkrijgbaar voor BE: 43,41 € / NL: 44,64 €  via amway.be of lokale Amway Business Owners.

 

-END-

 

1De studie werd uitgevoerd door Ipsos in opdracht van Amway in januari en februari 2021. Er werden in totaal 8.000 mensen bevraagd. In Australië, Oostenrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Polen, Roemenië en Turkije werden elk 1.000 surveys afgenomen.

2 Colony Forming Unit, een eenheid die in de microbiologie wordt gebruikt om het aantal levensvatbare bacteriën of schimmelcellen in een monster te schatten.

 

© 2011 Amway Europe. All rights reserved. | www.amway-europe.com | Privacy Policy | Cookie Policy
Connexia