EUROPE EUR  

DIREKTESALGSLEDEREN AMWAY RAPPORTERER OM EN OMSETNING PÅ USD 8,4 MILLIARDER I 2019

2020.02.24 - 

Selskapets vekststrategi la vekt på digitalisering, produktinnovasjon og kompensasjon til forretningseierne

 

ADA, MICH., USA – Amway, verdens største direktesalgsselskap, rapporterte i dag om en omsetning på USD 8,4 milliarder ved utgangen av 31. desember 2019, en nedgang på 5 prosent sammenlignet med tallene for 2018. I Kina, Amways største marked, var det en stor nedgang i direktesalgsbransjen generelt, men Amway klarte å øke markedsandelen, rykke opp en plass og innta andreplassen blant direktesalgsselskapene i landet.

 

«I 2019 feiret vi 60-årsjubileum, og nå ser vi frem til 70-årsjubileet og til å slippe løs gründerånden til neste generasjon», sier Amways administrerende direktør Milind Pant. «Amway har allerede tilpasset seg noen av de største globale trendene, som oppdragsøkonomi, økt etterspørsel etter produkter som fremmer en sunn livsstil, og fremveksten av nettverk på sosiale medier som oppretter kontakt mellom folk med de samme lidenskapene og interessene. Selskapets nye flerårige vekststrategi og investeringsplan vil hjelp ABOer med å dra nytte av disse trendene for å støtte kundene sine.»

 

Amway vil i 2020 investere mer enn USD 500 millioner i digitale plattformer, produktinnovasjon og en målrettet kompensasjonsplan – målet er å fremme vekst i den globale virksomheten og gjøre Amways forhandlere i stand til å oppfylle behovene til kundene sine enda bedre.

 

Amway vil også fortsette med å investere i sporbarhet innenfor ernæring og skjønnhet gjennom naturlige ingredienser, særlig plantestoffer som dyrkes på selskapets egne sertifiserte bærekraftige landbruk – nesten 24 km2 med sertifisert bærekraftig jordbruksland i USA, Mexico og Brasil – der Amway dyrker, høster inn og behandler planter ved hjelp av bærekraftige landbruksmetoder. Disse plantestoffene har lenge vært viktige ingredienser i Nutriway-kosttilskudd og vil også bli enda mer fremtredende i ARTISTRY-hudpleie.

 

En større vektlegging av produktinnovasjon vil føre til en rekke nye trendy produkter som er spesielt appellerende for dem under 35. De første produktene ble lansert i 2018 med ARTISTRY STUDIO – en kolleksjon med trendy makeupprodukter inspirert av byer verden rundt (begrenset tilgjengelighet).

 

«Amway investerer i en fremtid som både er online og offline. Vi gjør det enklere for folk enn noensinne å utvikle sin egen forretning innenfor de områdene de er mest opptatt av, for eksempel helse og skjønnhet. Vi utstyrer dem med sosiale og digitale verktøy som hjelper dem med å nå kundene på en mer effektiv måte, og som gjør det enkelt med netthandel», sier Pant. «Vi gjør dette ved å ta utgangspunkt i styrkene våre – ABOenes gründerånd, de levende nettverkene de har bygget opp, selskapets innsats for å fremme produktutviklingsekspertise og verdiene som er etablert av stifternes familier. Målet vårt er fortsatt å hjelpe folk med å leve bedre, sunnere liv – noe vi vil fortsette å gjøre de neste 60 årene og utover.»

 

Ernæringskategorien med vitaminer, kosttilskudd og vektkontrollprodukter fortsatte å være Amways mestselgende kategori og utgjorde 54 prosent av omsetningen, opp 1 prosent fra 2018. Skjønnhet og personlig pleie utgjorde 25 prosent av salget, ned under 1 prosent fra i fjor.

 

Amways ti topp markeder omfatter Kina, USA, Korea, Japan, Thailand, Taiwan, India, Russland, Malaysia og Hong Kong. For å få tilgang til de siste faktaene og tallene om Amway, besøk amwayglobal.com/newsroom.

 

Om Amway

Amway er et familieeid direktesalgsselskap som produserer forbruksvarer og har en omsetning på USD 8,4 milliarder. Selskapet er basert i Ada i Michigan i USA og er opptatt av å hjelpe folk med å leve bedre, sunnere liv. Amways mestselgende varemerker er NUTRIWAY™, vitamin-, mineral- og kosttilskuddsprodukter, ARTISTRY™, hudpleie- og makeupprodukter, eSpring™, vannbehandlingssystemer, og XS™, energidrikker – og alle selges eksklusivt av Amways forretningseiere. Det globale salget i 2018 gjorde Amway til det ledende direktesalgsselskapet i verden, ifølge Direct Selling News Global 100 i 2019. Selskapets årlige salgstall omfatter inntekter fra direktesalg og andre forretningsområder. Du finner mer informasjon om selskapet på amwayglobal.com/newsroom.

© 2011 Amway Europe. All rights reserved. | www.amway-europe.com | Privacy Policy | Cookie Policy
Connexia