EUROPE EUR  

Directe-verkoopleider Amway meldt een omzet van 8,8 miljard US-dollar over 2018

2019.05.20 - 

ADA, MICH., VS – Vandaag heeft Amway voor het jaar eindigend op 31 december 2018 een omzet van 8,8 miljard dollar bekendgemaakt. Dat is een stijging van twee procent ten opzichte van 2017. De groei had een brede basis verdeeld over meerdere topmarkten van Amway, waaronder China, VS, Thailand en India, en zorgde voor de verwachte omslag terwijl het bedrijf zijn 60e jaar ingaat.

 

“De omzetgroei van Amway is het resultaat van onze sterke focus op de ervaring voor Amway Business Owners (ABO’s) en hun klanten bij het bestellen, verkopen en gebruiken van Amway producten”, zegt Amway Co-Chairman Steve Van Andel. “We zullen blijven investeren om onze ABO’s alle mogelijke kansen op succes te bieden.”

                                                                                                                           

Amway schrijft de omzetstijging toe aan aanzienlijke investeringen in digitale tools en mobiele ervaringen, maar ook aan productinnovaties die ABO’s hebben geholpen om meer klanten aan te trekken en vast te houden. Zo zijn er meer mogelijkheden voor e-commerce en social selling, meer koppelingen van producten aan digitale ervaringen en worden er meer voedings- en beautyproducten afgestemd op de persoon.

 

De resultaten van de investeringen in e-commerce zijn het duidelijkst zichtbaar in China, Amway’s grootste markt en een koploper op het gebied van digitale innovaties van de business. In 2018 kwam 70 procent van de omzet van Amway China uit mobiele bestellingen.

 

“Amway profiteert van de wereldwijd groeiende behoefte aan e-commerce”, zegt Amway Co-Chairman Doug DeVos. “Het momentum groeit, de investeringen in digitale en innovatieve producten nemen toe en voor de nabije toekomst wordt er een gestage, gezonde groei verwacht.”

 

Naast meer e-commerce en social-sellingmogelijkheden heeft Amway een aantal nieuwe apps en initiatieven geïntroduceerd om ABO’s te helpen hun business onderweg te beheren en de winkelervaring voor klanten te verbeteren:

  • De Amway Business Center-app is beschikbaar in de VS, Canada en de Dominicaanse Republiek en stelt ABO’s in staat om hun bedrijf vanuit hun handpalm te volgen en te beheren. Zo zijn er registratiemogelijkheden en kunnen ze onder meer het verkoopvolume controleren en actierapporten weergeven.
  • In China, Japan en Korea is het Traceability Program van Nutrilite geïntroduceerd. Dit is een unieke onderscheidende factor in de markt, die beter zichtbaar maakt hoe elke ‘botanical’ in Nutrilite vitaminen en supplementen kan worden getraceerd tijdens elke stap van het ingrediëntentraject en het wie, wat, waar en hoe achter onze producten laat zien. Dit programma zal in 2019 wereldwijd verder worden uitgebreid.
  • De Virtual Beauty app van Artistry laat gebruikers verschillende cosmeticaproducten van Artistry virtueel uitproberen en geeft advies over huidverzorgingsproducten. Circa 260.000 personen hebben de app gedownload.
  • Atmosphere Sky, het eerste ‘connected’ apparaat van Amway, is wereldwijd verder uitgerold en de bijbehorende app Atmosphere Connect geeft gebruikers informatie over de luchtkwaliteit. In de VS worden er momenteel units ontwikkeld met spraakactivering via Alexa™.

 

Het bedrijf heeft ook investeringen in digitale producten gecombineerd met zijn expertise op het gebied van gezondheid, voeding en beauty om gebruik te maken van de grote vraag naar meer natuurlijke en gepersonaliseerde gezondheids- en beautyproducten. Op voedingsgebied:

  • Het BodyKey SmartLoss programma in de VS is een holistisch, gepersonaliseerd programma voor gewichtsverlies met een nieuwe lijn van maaltijdvervangende shakes. Daarnaast fungeert de BodyKey SmartLoss app als een persoonlijke coach, die gebruikers helpt bij het bereiken van hun doelen op het gebied van gewichtsbeheersing. Ook kunnen ze hiermee hun successen delen met anderen.
  • Nutrilite Traditional Herbs is een lijn van Ayurvedische supplementen, die in India is geïntroduceerd voor een massamarktprijs, die voornamelijk jongere, nieuwe terugkerende klanten aantrok.

 

Voor consumenten die op zoek zijn naar speciaal op hen afgestemde beautyproducten met meer natuurlijke ingrediënten, heeft Amway de volgende producten gelanceerd:

  • Artistry Signature Select Personalized Serums is een flexibele gezichtsbehandeling die maximaal drie serums combineert in één product, dat zich richt op rimpels en fijne lijntjes, vlekken, versteviging, verheldering, hydratatie of een combinatie daarvan.
  • Artistry Signature Select™ Maskers bevatten vijf maskers die gebruik maken van fytovoedingsstoffen uit Nutrilite™ bronnen en zijn geperfectioneerd door Artistry™ huidverzorgingsdeskundigen met kleuren, texturen en geuren die een speciale ervaring bieden.
  • Artistry Studio, limited edition collecties vormen een trendy leefstijlmerk voor make-up en speciale bad- en bodyproducten geïnspireerd op millennials. Sinds de wereldwijde introductie van deze collecties is het aantal Artistry klanten onder de 35 jaar verdrievoudigd en is er meer van verkocht dan van de afgelopen vijf Artistry trendcollecties bij elkaar.

 

Al deze producten en lanceringen hebben geleid tot een algehele groei van Amway, vooral in de categorieën voeding en beauty. De omzet in voeding en welzijn bedroeg 52 procent van de marktomzet van Amway, een stijging van drie procent ten opzichte van 2017. Beauty en persoonlijke verzorging waren goed voor 26%, één procent meer.

 

“Amway’s innovaties op het gebied van gezondheids- en beautyproducten en gepersonaliseerde, gebruiksvriendelijke oplossingen leveren ons solide resultaten op”, aldus Mike Cazer, Chief Operating Officer van Amway. “Omdat we sneller investeren in deze en andere gebieden, zoals e-commerce en geïntegreerde digitale ervaringen, zal Amway veel meer doen dan inspelen op de vraag van de consument, wat zal leiden tot aanhoudende groei tot ver in de toekomst.”

 

Amway kijkt naar 2019 en verder. Dit zal leiden tot meer investeringen in digitale en productinnovaties, maar ook in data en analysemethodes om ABO’s meer inzicht te geven in de groei van hun businesses. Daarnaast zal Amway de e-commercemogelijkheden sneller uitbreiden, de traceerbaarheid van voedingsproducten vergroten, meer gepersonaliseerde producten en ervaringen toevoegen en de wereldwijde activiteiten blijven evalueren om ervoor te zorgen dat de investeringen en middelen worden ingezet in lijn met de strategische focus van het bedrijf.

 

“Amway’s doel om mensen te helpen bij het opbouwen van hun eigen bedrijf is nog nooit zo relevant geweest als nu”, zegt Milind Pant, Chief Executive Officer van Amway. “Over de hele wereld zijn er mensen die houden van het idee van ondernemerschap en Amway zal de aanstekelijke menslievendheid en passie die het bedrijf en de ABO’s dagelijks in hun business stoppen, blijven stimuleren.”

 

De markten in de top 10 van Amway zijn China, Korea, Verenigde Staten, Japan, Thailand, Taiwan, India, Rusland, Maleisië en Italië. De omzet in Korea, Rusland en Maleisië kwam overeen met die van het jaar daarvoor. Japan en Taiwan vertoonden beide een lichte daling.

 

U kunt de laatste feiten en cijfers over Amway bekijken op amwayglobal.com/newsroom.

# # #

Over Amway

Amway is een familiebedrijf met een omzet van 8,8 miljard dollar en is gevestigd in Ada, Michigan (Verenigde Staten). Het bedrijf richt zich op de directe verkoop en zet zich in om mensen te helpen een gezonder leven te leiden met meer onafhankelijkheid. De bestverkochte merken voor Amway zijn Nutrilite™ vitamine-, mineralen- en dieetsupplementen, Artistry™ huidverzorgingsproducten en decoratieve cosmetica, eSpring™ waterbehandelingssystemen en XS™ energiedranken. Al deze merken worden exclusief verkocht door Amway Business Owners. Dankzij de totale omzet in 2017 was Amway het grootste directe-verkoopbedrijf ter wereld volgens de editie van 2018 van de Global 100, de wereldranglijst van het magazine Direct Selling News. De jaarlijkse verkoopcijfers van de onderneming omvatten de opbrengsten uit directe verkoop en andere zakelijke belangen. Kijk voor nieuws over het bedrijf op amwayglobal.com/newsroom.

 

© 2011 Amway Europe. All rights reserved. | www.amway-europe.com | Privacy Policy | Cookie Policy
Connexia