EUROPE EUR  

AMWAY, VÄRLDSLEDARE INOM DIREKTFÖRSÄLJNING, REDOVISAR EN OMSÄTTNING PÅ 8,4 MILJARDER USD 2019

2020.02.24 - 

Företagets tillväxtstrategi har haft fokus på digitalisering, produktinnovation och ersättning för oberoende Amway-affärsdrivare

ADA, Michigan, USA  – Amway, världens största direktförsäljningsföretag, presenterade i dag en omsättning på 8,4 miljarder USD fram till den 31 december 2019, vilket är en minskning med 5 procent jämfört med 2018. I Kina, som är Amways största marknad, upplevde direktförsäljningsbranschen stora nedgångar. Amway har dock kunnat öka sina marknadsandelar och klättrat ett steg, vilket innebär att företaget nu är landets andra största direktförsäljningsföretag.

 

”2019 firade vi vårt 60-årsjubileum och under det kommande decenniet ser vi fram emot att lansera den nya generationens entreprenörskap”, säger Milind Pant, Amway Chief Executive Officer. ”Amway har redan anpassat sig till de största globala trenderna, såsom gigekonomin, ökad efterfrågan från konsumenter på produkter som främjar en sund livsstil samt expansionen av sociala medier, som samlar människor som delar samma intressen och engagemang. Vår nya tillväxtstrategi och investeringsplan som omfattar flera år kommer att hjälpa oberoende Amway-affärsdrivare att dra nytta av dessa trender och stötta sina kunder.”

 

2020 investerar Amway över 500 miljoner USD i digitala plattformar, produktinnovation och riktade kompensationsplaner för att driva på företagets tillväxt globalt och hjälpa oberoende Amway-affärsdrivare att bättre kunna uppfylla sina kunders behov.

 

Företaget kommer också att fortsätta investera i spårbarhet inom välbefinnande och skönhet genom att använda naturliga ingredienser, särskilt de växter som odlas på våra certifierade, hållbara gårdar. Vi har nästan 2,4 hektar av certifierad, hållbar odlingsmark i USA, Mexiko och Brasilien där Amway odlar, skördar och bearbetar växter med hjälp av hållbara jordbruksmetoder. Dessa växtingredienser har länge varit det som skiljer Nutriway-kosttillskotten från konkurrenterna och kommer att förekomma i ännu större utsträckning i hudvårdsprodukter från ARTISTRY.

 

Ett ökat fokus på produktinnovation kommer att skapa ett utbud av nya trendiga produkter som är särskilt lockande för kunder under 35. Detta började 2018 med den spännande lanseringen av ARTISTRY STUDIO – en begränsad utgåva av trendiga makeup-produkter inspirerade av städer runtom i världen, som vi lade ännu mer fokus på 2019.

 

”Amway investerar i en framtid både online och offline. Vi gör det enklare än någonsin för människor att bygga sin verksamhet inom områden de redan har ett intresse av, såsom välbefinnande och skönhet. Allt drivs av sociala och digitala verktyg som hjälper dem att nå ut till kunder mer effektivt och göra det enkelt att shoppa online”, menar Pant. ”Vi når våra mål genom att satsa på våra styrkor – ABO:ernas entreprenörsanda, den dynamiska gemenskapen de skapar, vårt bidrag till att stötta produktutvecklingsexpertis och de värderingar som skapats av Amways grundarfamiljer. Vårt syfte är detsamma – hjälpa människor att leva bättre och sundare liv – och vi har siktet inställt på att fortsätta göra det även de kommande 60 åren och ännu längre än så.”

 

Kategorin Välbefinnande med vitaminer, kosttillskott och viktminskningsprodukter var fortsatt Amways bäst säljande kategori och stod för 54 procent av omsättningen, vilket innebär en uppgång med 1 procent från 2018. Skönhet och kroppsvård stod för 25 procent av omsättningen, vilket är en minskning med mindre än 1 procent jämfört med föregående år.

 

Amways 10 främsta marknader är Kina, USA, Sydkorea, Japan, Thailand, Taiwan, Indien, Ryssland, Malaysia och Hongkong. För att se den senaste informationen och Amway och våra siffror, gå in på amwayglobal.com/newsroom.

 

Om Amway

Amway är ett familjeägt företag med en omsättning på 8,4 miljarder USD som tillverkar konsumentprodukter och fungerar som ett direktförsäljningsföretag. Amway har sitt huvudkontor i Ada, Michigan i USA och vårt mål är att hjälpa människor att leva bättre och sundare liv. Amways bäst säljande varumärken är vitaminer, mineraler och kosttillskott från Nutrilite™/Nutriway™, hudvård och makeup från Artistry™ samt eSpring™ Water Treatment System. Alla produkter säljs enbart genom oberoende Amway-affärsdrivare (ABO:er). Den globala försäljningen 2018 gjorde Amway till världens ledande direktförsäljningsföretag enligt Direct Selling News topplista Global 100 för 2019. Företagets årliga försäljningssiffror omfattar intäkter från direktförsäljning och andra affärsområden. Företagsnyheter hittar du på amwayglobal.com/newsroom.

 

 

 

© 2011 Amway Europe. All rights reserved. | www.amway-europe.com | Privacy Policy | Cookie Policy
Connexia